icon-arrow icon-cancel icon-facebook icon-instagram icon-play icon-print icon-search icon-star icon-star-full icon-twitter icon-youtube icon-cbw

More than colours en go with the flow

MORE THAN COLOURS EN GO WITH THE FLOW, LOOPT ALS EEN RODE DRAAD DOOR HET WERK VAN GERARD VAN DEN OETELAAR.

Het was de Russische Malevich Foundation, die Gerard uitnodigde in 1994 om in Moskou te komen exposeren met zijn reliëf schilderijen, vanwege zijn bijzondere expressie en relief.

New Substantiality, zij omschreven zijn werk als volgt: “Het scheppen van Gerard van den Oetelaar’s werk, begeeft zich op het gebied van de voorwerp-fase-kunst, en is tevens georiënteerd op de traditie in de Nationale Hollandse School van de expressionistische plastiek. Zijn werken zijn uitgevoerd in een unieke techniek die in de praktijk geen analogie kent.“

Vanwege zijn symbolen, kleurgebruik, het vele reliëf en omdat in zijn werk, geen politiek, geloof en seks voorkomt, is Gerard een graag geziene gast in Malaysia.

Het werk van Gerard hangt momenteel in 11 buitenlandse Musea, o.a. De A-3 Modern of Art  Moskou, en in het Art Museum van Yaroslovl, Tula en Saratov. Verder in het U.S.M.Museum Penang, Kuching (Sarawak), Johor Barhu en Op Langkawi in Galeria Perdana maar ook  permanent met 50 werken in `De International Art Galerie, het Perzim museum van Melaka (Malaysia)`. Foto`s van zijn werken die in deze musea hangen zijn te zien op WWW.OETELAAR.NET onder `Mijn werken in musea`. Een mooie digitale biografie is te zien op YouTube – Gerard van den Oetelaar. (8 minuten)

GERARD VAN DEN OETELAAR

www.oetelaar.net

info@oetelaar.net

YouTube Gerard van den Oetelaar

 

U bent van harte welkom om de expositie van Gerard van den Oetelaar bij Mondileder te komen bekijken.

Onze nieuwe- inspirerende winkel ligt vlak langs de snelweg A1 (afrit 10 Soest / Baarn Noord) en is daardoor prima bereikbaar vanaf de grote steden. Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid op eigen terrein. Graag tot ziens bij Mondileder in Baarn!