icon-arrow icon-cancel icon-facebook icon-instagram icon-play icon-print icon-search icon-star icon-star-full icon-twitter icon-youtube icon-cbw

het startpunt voor ontspanning op de Utrechtse Heuvelrug

Mondileder ligt midden in een gebied met onder andere prachtige wandel- en fietsroutes en interessante bezienswaardigheden. Dit is zo bijzonder, dat wij gemeend hebben hier iets speciaals mee te moeten doen. Hieronder treft u informatie aan over de Utrechtse Heuvelrug en de routes die wij speciaal voor u hebben geselecteerd.

U kunt gratis uw auto parkeren op ons eigen terrein. Wij trakteren u om te beginnen op een lekker kopje koffie en, indien gewenst, kunt u gebruik maken van onze voorzieningen. In onze winkel hebben wij diverse routekaarten beschikbaar voor u. Wilt u liever naar het dierenpark of naar het Nationaal Militair Museum? Dat kan uiteraard ook. En na een inspirerende dag kunt u gezellig dineren bij Restaurant De Hoefslag. Veel plezier toegewenst!

Wandelroute rondom de Soester Duinen (met de Heuvelrug app)

Deze wandeling van 12,5 km leidt langs de ‘highlights’ rond de Soester Duinen. Alleen al het lopen door de prachtige natuur van de duinen is een bijzondere ervaring. Naast het genieten van de natuur biedt deze route u de mogelijkheid om uitstapjes te maken naar leuke attracties in de omgeving, zoals boerderij Het Gagelgat (gerenoveerde boerderij uit 1900 met interactieve rondleiding) en paardenrusthuis De Paardenkamp.

Deze wandeling is voor Iphone beschikbaar via het programma Motion X in de Itunes Store. Als pdf-bestand staat de wandeling op www.eekhoornnest.nl

Nieuw: de Uit in de Heuvelrug-app! Deze app herbergt vijf unieke routes met audiofragmenten en foto’s.

Een van deze routes (4,4 km) start bij de Foekenlaan in Soest (8 minuten van onze winkel) en loopt over het unieke stuifduinengebied van de Lange Duinen. De wandelaar krijgt informatie over de natuur en educatieve informatie over de functie van de duinen als waterwingebied.

U kunt de app downloaden via de Itunes Store of Google Play.

uitinheuvelrugapp

Download de app

Wandelroute op het natuurpad De Korte Duinen

Maak kennis met dit unieke gebied! De hoofdroute is 10 kilometer, maar u kunt ook de verkorte routes van 6 of 8 km lopen. De routebeschrijving ligt voor u klaar in onze winkel. De gemarkeerde route (bospaden, minder geschikt voor wandel- en invalidenwagens) start en eindigt op de parkeerplaats aan de Soesterbergsestraat in Soest (volg borden Parkeren Openluchttheater) ongeveer 1,5 kilometer vanaf onze winkel.

soest-app-duinen

Natuurpad De Zoom, familiewandeling

Dit pad leidt u langs bos, heide en kleine zandverstuivingen. Op uw weg komt u langs een kolonie van rode bosmieren, ziet u dikke beuken en vindt u rendiermos. Halverwege stuit u op een hoge wal, ooit door de boeren aangelegd om het zand te weren van hun akkers. Het start- en eindpunt van deze route ligt aan de Dolderseweg in Soest (tegenover het Berkenlaantje). Het pad is 3,5 km lang en kan worden ingekort tot 2 km. Door los zand en de bospaden is het pad niet geschikt voor wandel- en invalidenwagens. Het gidsje behorend bij dit pad is speciaal geschreven voor wat oudere basisschoolkinderen en verkrijgbaar in onze winkel.

bos-alg

Nationaal Militair Museum – Soesterberg

Dit nieuwe museum, op de voormalige vliegbasis in Soesterberg, gaat over de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in het verleden, het heden en de toekomst. Het toont de collecties van landmacht en luchtmacht. Vliegtuigen en tanks, militairen aan het woord, zelf vliegen in een F-16 simulator en een rondje stormbaan: het Nationaal Militair Museum biedt een compleet dagje uit.
www.nmm.nl

nmi-museum

Restaurant De Hoefslag en Bistro De Ruif – Bosch en Duin

Het statige en romantische pand waarin het restaurant en de bistro zijn gevestigd, stamt uit 1906 toen uitspanning “Bosch en Duin” geopend werd. Na de 2e wereldoorlog werd het koffie- en theehuis overgenomen en kreeg het de naam “De Hoefslag” en werd het een café-restaurant.

Wie wil eten bij het beste restaurant van Utrecht moet volgens Lekker 500 bij De Hoefslag zijn. In 2018 staat het restaurant op de 26e plaats in de Lekker 500. De Hoefslag is wederom uitgeroepen als beste restaurant van de provincie Utrecht.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan ons restaurant of diner. Wij bieden u graag een glaasje bubbels aan als aperitief bij uw lunch (alleen in ons restaurant) of diner. Graag melden dat u deze aanbieding heeft ontvangen via Mondileder.
www.hoefslag.nl

 image

Dierenpark Amersfoort – Amersfoort

In het bosrijke dierenpark in Amersfoort wonen apen, tijgers, neushoorns en nog veel meer dieren die je van dichtbij kunt bekijken.
www.dierenparkamersfoort.nl

De Utrechtse Heuvelrug en Soesterberg, een stukje geschiedenis

Ruim 120.000 jaar geleden stroomde landijs Nederland binnen. Aan de randen van deze ijsmassa werd de ondergrond opgestuwd. Een ijstong zorgde voor het ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug, het gebied waarvan Soesterberg deel uit maakt. Door de lage temperatuur groeide er weinig. Sterke westenwinden waren daardoor in staat grote hoeveelheden zand te verplaatsen. Dit zand kwam als een dek over de grond te liggen. Door het stijgen van de temperatuur raakte het zand begroeid met bos. Landbouwers die zich 500 jaar na Christus in dit gebied vestigden, kapten delen van het bos, waardoor heidevelden en zandverstuivingen ontstonden. Veel van het stuifzand werd in de 19e eeuw bebost, vooral met grove den. De Soester duinen is een van de weinige levende stuifzandgebieden. Het landschap verandert voortdurend. Zo ontstaan er spontaan duinen en verdwijnen bomen gedeeltelijk in het zand. Het gebied is uniek in West-Europa en aangewezen als aardkundig monument.

Beeldenfietsroute door Soest en Soesterberg

Niet alleen in onze winkel, maar ook buiten genieten van beeldende kunst? Stap op de fiets en volg de Beeldenfietsroute! Deze (beschreven) route van 20 km brengt u langs kunstwerken die door de jaren heen in Soesterberg en Soest geplaatst zijn. Een beschrijving van de route alsmede achtergrondinformatie over de kunstwerken is samengebracht in een geïllustreerde brochure. De brochure geeft ook uitleg over monumenten of locaties die een bijzondere betekenis hebben voor Soesterberg en Soest.

Fietsknooppuntenkaart Utrechtse Heuvelrug

Met de fietsknooppuntenkaart nummer 12 van Falk kunt u zelf route en tijdsduur van uw fietsroute bepalen. U noteert de nummers van de knooppunten waarlangs u wilt rijden en vervolgens hoeft u alleen de bordjes te volgen. Het fietsknooppuntensysteem van Soesterberg is aangesloten op dat van de provincie Utrecht. De knooppunten zijn door de natuur en langs de bezienswaardigheden van Soesterberg en Soest geleid, zoals de Korte Duinen, de Molen, de Eng en de Kerkebuurt. Onderweg komt u ook overzichtsborden tegen aan de hand waarvan u uw route kunt aanpassen. Ook de fietsknooppuntenkaart is verkrijgbaar in onze winkel.

 


Neem een kijkje in onze collectie

Naast prachtige zitmeubelen in leer en stof kunt u bij ons ook terecht voor onder andere wand- & tv-meubelen, salon- & eetkamertafels, vloerkleden en verlichting. Welkom bij Mondileder in onze compleet nieuwe winkel in Baarn (bij Nijhof)!
Bekijk collectie
  • Mondileder_interieuradvies_kastenwand 2
  • Mondileder_interieuradvies
  • Mondileder_stofstalen
  • Mondileder_toefjes-vloerkleden
  • Mondileder_tekentafel